Tuesday, 30 December 2014

~PRAY4QZ8501~

Assalamualaikum.....

Takziah Buat Ahli Keluarga Penumpang dan Kakitangan AirAsia QZ8501...Semoga anda semua tabah dan sabar menghadapi ketentuan drNYA...Sesungguhnya hanya DiA perancang yang terbaik untuk umat manusia tanpa mengira agama mahupun bangsa...Setiap kejadian ada hikmahnya sebagai umat manusia kena redha dan tabah menghadapinya...Memang org akan berkata senanglah kita berkata2 seperti ini kerana kita tidak menghadapinya/tempuhinya...Bukan masalah senang atau susah untuk berkata2 tetapi sebagai umat manusia hanya itu saja yang manpu kita ungkapkan kita juga punyai naluri dan perasaan, memang kita hanya mampu berkata2 kerana kita tidak menghadapinya/tempuhi TETAPI kita juga berdoa untuk yang terbaik buat mereka-mereka yang menghadapinya/tempuhinya...Sesungguhnya aku memang terkesan dengan kejadian ini kerana aku mempunyai 2org abg yng berkerja di Malayia Airlines dan 1org anak saudarta yg berkerja dgn AirAsia Malaysia dan sebahagian drp Krew MH370 dan MH17 adalah org2 yg aku kenali dan aku tau kesedihan yg hadapi Ahli Keluarga Penumpang dan Kakitangan AirAsia QZ8501 sekarang...Semoga roh mereka diberkati olehNYA...Alfatiha buat yang beragama islam dan Takziah buat yang berlainan agama...










~Wordless Tuesday~

Assalamualaikum...

Sudah hampir seminggu di Melaka hujan tanpa henti...Setiap pagi cuaca mendung sajer tiada sinaran or pacaran matahari di setiap pagi...Keadaan cuaca begitu sejuk hingga tulang rasanya mengiggil seluruh badan bila disapa angin pagi or angin malam...Semoga kita semua tabah dan sabar dengan ujian dari NYA...Kerana sebaik-baik perancangan kita baik lagi perancangan dari NYA....

Monday, 29 December 2014

~I Adore Him~

Assalamualaikum...

Walaupun aku bukan anak kelahiran kelantan atau anak jati kelantan tetapi aku sesungguhnya amik menyukai dan menyenang DYM Sultan Kelantan...Sesungguhnya beliau adalah seorg yang berjiwa rakyat sanggup bersama-sama membantu mangsa banjir di Kelantan itulah yang dinamakan susah senang bersama rakyat...Semoga beliau dikurniakan kesihatan yang sempurna dan semoga beliau sentiasa dilindungi, dirahamti dan diberkati olehNYA...aminnn





~Kembali lagi~

Asssalamualaikum...

Seminggu bercuti bermakna seminggu jugak la aku tak berblogging..hehehe..memandangkan hari ni baru mula keja masih lagi dalam sewing mood and jem plak kepala hotak nihh...huhuhu...nanti kita bercerita lagi ekkk selama seminggu nyer citer....

Tuesday, 16 December 2014

~Arjuna Beta Ku~

Assalamualaikum...

Inilah Arjuna Beta Ku...Smoga anak-anak ibu sentiasa brada dibawah lindungan NYA dan sentiasa diberkati dan dirahmati oleh NYA...Dan smoga menjadi anak-anak yang soleh dan solehah...insya'allah...aminnnnn






Friday, 12 December 2014

Thursday, 11 December 2014

~No Heart Feeling~

Assalamualaikum.....

Memang aku akui bahawasanya blog aku nih SLOW seperti yang dinyatakan dan dihighlightkan oleh Shahril...sikit pun aku tak berkecil hati or terasa hati sbb bagi aku KOMEN drp Shahril tu sangat-sangat berguna kerana drp situ aku tau apa yang perlu aku perbaiki lagi...walaupun aku ni bukan seorg blogger tegar tapi disebabkan minat maka terhasillah blog aku yang cacarmarba ni...hehehe...aku sedia menerima sebarang KOMEN drp sesiapa sahaja agar aku dapat perbaiki lagi blog aku bak kata anak-anak zaman sekarang CARING IS SHARING, SHARING IS CARING mcm tulah kot ...huhuhu

Wednesday, 10 December 2014

~[Giveaway] Hello from Canada~

Assalamualaikum...

Join lagi Segmen..hihihi

[Giveaway] Hello from Canada


Sesiapa yang berminat jom join giveaway nihhhh...Jgn lupa clik link yg disertakan ekkk.....

~Segmen Follow Dan Blogwalking By Muhammad Shahril~

Assalamualaikum...

Nak join segmen lah hari ni...


Segmen ini bermula dari 09.00 pagi 9 Disember 2014 sehingga 11.59 malam 13 Disember 2014. Jommmm cepat sesiapa yang berminat...

~Cuti-cuti Malaysia~

Assalamualaikum....

Musim cuti pesekolahan akan tamat dlm beberapa minggu lagi tapi aku masih belum plan apa-apa pun untuk bawa anak-anak bercuti...tapi biasa la akku kalau bercuti suka pergi sebelah utara atau timur...hehehe...sekarang ni masih dlm perancangan bilalah agaknya aku nak apply cuti nihhh...

Thursday, 4 December 2014

~Tugas Hakiki ~

Assalamualaikum...

Hari sebenarnya byk perkara yg nak diupdate dan diuploadkan...TETAPI tugasan-tugasan hakiki perlu diselesaikan dahulu...inilah kerjanya sebelum jemaah berlepas menunaikan ibadah umrah aku kena double check dokumen-dokumen penting semua lengkap atau tidak...sabar menanti ekkk apa yang ingin aku update and uploadkan nnt....