Friday, 28 November 2014

~Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket~

Assalamualaikum...

hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

~1st Anniversary Giveaway Mind Meld~

Assalamualaikum....


Jom cepat sape yg berminat boleh klik libk diatas..

Tarikh Tutup 27 Desimber 2014

Cepat-cepat sebelum terlambat......

Thursday, 27 November 2014

~Lagu - Sesal Separuh Nyawa by Alya~

Assalamualaikum....

aku pun tak tahu mcm ner aku leh jatuh cinta dengan lagu Alya ni...nak kata lagu ni hits tak jugak tapi aku really..really..really  adore dengan lagu Sesal Separuh Nyawa nih...


SESAL SEPARUH NYAWA

Andai pastinya ku tahu
Takkan aku tinggalkanmu
Namun masih keliru teringat masa lalu

Tetap tiada kulupakan
Indah setiap sentuhan
Cinta yang kau tinggalkan
Kekalnya berdampingan

Mana harusku hamparkan 
Rindu tiada kesudahan 
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Masih terasa nafasmu
Lembut menusuk jiwaku
Dengan hembusan bayu
Membawa khabar rindu

Tapi sulit kuteruskan
Engkau jauh kehadapan
Aku, tabah berjalan sembunyikan harapan

Mana harusku hamparkan 
Rindu tiada kesudahan 
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Separuh nyawamu dihati
Separuh lagi kau bawa pergi
Tiada arah jodoh kita
Tuhan tentu....kannya

Mana harusku hamparkan 
Rindu tiaa kesudahan 
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

~Novel - Merah Voilet Bibirmu~

Assalamualaikum.....

Dalam pada sibuk menyaipkan tempahan crafting sempat jugalah aku baca novel ni sampai habis..huhuhuhu...mmmm touching gak la citer nya..hehehehe...mehhh baca sinopsisnya

SINOPSIS ~ MERAH VOILET BIBIRMU
Dayang Mas Lafina tidak sanggup bersuamikan lelaki tua bernama Tuan Arman. Namun dia dipaksa jua oleh ibu tirinya demi harta dan wang ringgit. Pilihan hatinya Ezroy Aidid itu nun jauh di mata. Sukar baginya untuk menghubungi Ezroy kerana telefon bimbitnya disimpan oleh ibu tirinya. Bagaimana dia mahu ceritakan penderitaan yang ditanggungnya?

Dia nekad dengan keputusannya. Pada hari perkahwinanya, dia melarikan diri dengan bantuan dua sahabat baiknya, Wawa dan Adi. Dia cuba mendapatkan perlindungan Ezroy, namun kerana termakan hasutan dan fitnah, lelaki itu menuduhnya pisau cukur. Akibatnya dia telah didera, diseksa dan dihina serta disuruh menjadi pembantu rumah. Maka, bermulalah episode duka dalam hidupnya.....

Pedih pilu hatinya hanya TUHAN yang tahu. Ikutkan marah mahu sahaja Lafina melarikan diri. Namun bimbang akan dicari orang-orang upahan ibu tirinya, dia rela dirinya ditomah oleh lelaki yang amat dicintai suatu waktu dahulu sehinggalah suatu hari dia koma setelah menjalani pembedahan akibat kecederaan fizikal dan mental yang tidak berkesudahan......

kalu korg nak tau citer selanjutnya korg kenalah baca sendiri novel nih...hihihihi...jangan mareeee..TAPIIII kalu ada permintaan aku taipkn keseluruhan citer novel ini by chapter....


Wednesday, 26 November 2014

~DiA Lebih DiSayangi~

Assalamualaikum....

Pada hari isnin bersamaan 24/11/2014 jam 5.45ptg, satu-satunya nenek aku tinggal telah pun kembali kerahmatullah pada usia 91thm...berakhir sudah perjalanan hidup nenek didunia yang fana ini...nenek akan menempuhi perjalanan yang baru disana...semoga roh nenek dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan insan-insan yang disayangi dan dikasihi olehNYa...ini adalah kehilangan yang kedua buat aku sekeluarga dimana pada 17/08/2014 yang lalu abang sulung aku juga telah kembali keramahtullah kerana terlibat didalam kemalangan jalanraya...apa-apa pun aku redha dengan ketentuaNYA kerana DiA maha berkuasa dan maha mengetahui diatas setiap apa yang berlaku...

Al-Fatihah Buat Nenek Ku Ramlah bt. Abdullah & Abangku Ridzuan Ahamad Tajuddin


Monday, 24 November 2014

~ Segmen Blogwalking by Sakura~

Assalamualaikum.....

Jom Segmen nihhhh....

Assalamualaikum :)





Maaf entry yang sebelum ni terpaksa dibatalkan sebab nya memang tak boleh and dilarang oleh Nuffnang. Minta maaf semuanya ye. Tapi takpe, kita tukar kepada Segmen Blogwalking dah alang2 tuh :) Thank you kepada info nya ye MNH SASTERA MELAYU


Syarat dia terlalu simple.


 Follow blog sakura :)

 Buat kan entry tajuk SEGMEN BLOGWALKING by Sakura.

 Copy & paste kan code bawah ni dalam entry awak awak. :)

 Dah boleh start blogwalking.

 Tinggalkan entry awak awak dalam ruang komen ni ok? 




So simple kan syarat2 dia. heee~ :) So boleh la ajak ramai ramai join. Boleh kenal :) Good Luck ! Senarai peserta nanti akan di update setiap hari sabtu, insyaAllah :)


Fi Hifzillah,
Wassalam.




Allhumma Solli'ala Saiyyidina Muhammad

Tuesday, 18 November 2014

~iTs JuST mE~

Assalamulaikum....

When you REALLY want something, sometime you have to swin a little depper. You can't give up just because things don't come easy. You have to overcome the obstacles and face your fears? But in the end, at's all worth while! Life is full of ups and down, but if you believe in yourself you will always come through with flying colour.Value friendship, love and faith. Never underestimate yourself. If you follow this advice you can never go wrong. Look into mY EYeS aND REaD mY MiND FiND YOuRSeLF aND bE YOuRSeLF.......

~MoRNiNG~

Assalamualaikum....

Morning and Have A Nice Day Smua....


Friday, 14 November 2014

~MiNGGu yG BuSY~

Assalamualaikum....

Dalam minggu ini tak ada apa2 yang hendak aku uploadkan ataupun yang hendak diceritakan...minggu ini aku terlalu sibuk menjaga anak lelaki aku yang beusia  7thn tu demam...maklumlah anak-anak ni kalu demam siap dengan pakej merenggeknya nya sekali...alhamdulillah Umarjihad semakin pulih dari demamnya yang tinggal cuma selsema yang aku rasa pun mungkin dalam beberapa hari lagi hilanglah...walau apa pun terima kasih Ya Allah sentiasa melindungi dan merahmati anak aku Putera Umarjihad...aminnnn

~ SaLaM JuMaaT ~

Assalamualaikum....

Salam Jumaat Penghulu Segala Hari...Syukur alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk meneruskan kehidupan hari ini dan semoga aku dan keluarga sentiasa berada dibawah dilindungan MU dan sentiasa diberkati dan dirahmati oleh MU begitu juga dengan rakan-rakan blogger ku semoga KAU lindungi, rahmati dan berkatilah mereka semua...aminnnn

Friday, 7 November 2014

Thursday, 6 November 2014

~Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen~

Assalamualaikum.....

Tadi terjah ke blog Cik Nadya terjumpa segmen ni..so apa lagi aku pun nak join la.......


Sesiapa yang berminat jangan tunggu lelama mari kita join segmen ni bolehlah klik link kat atas tuhhh....pelbagai hadiah yang menarik ditawar...Tarikh tutup segmen 30 November 2014 jangan tunggu lelama tauuuuu....


Wednesday, 5 November 2014

~Paparkan Nama & Nombor Daftar Syarikat Di Fanpage, Jika Tidak Mahu Di Saman RM5,000~

Assalamualaikum.....

Memandangkan SSM aka Syarikat Suruhanjaya Malaysia telah mengeluarkan kenyataan mengenai peniaga-peniaga yang berniaga online untuk mempamerkan No Pendaftaran Syarikat di Facebook/Fanpage/Blog...mana-mana peniaga yang gagal mematuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan maka SSM tidak teragak-agak untuk mengeluarkan saman sebanyak RM5,000....disini sana serta link yang boleh disemak rakan-rakan blogger yang membuat perniagaan online...sehubungan itu kepada sesiapa yang berminat untuk menbeli barang-barang craft handmade bolehlah pergi ke blog crafting saya dnorazcraft



klik SiNi untuk mengetahui lanjut...............

Paparkan Nama & Nombor Daftar Syarikat Di Fanpage, Jika Tidak Mahu Di Saman RM5,000


Perhatian kepada usahawan yang menjual dan berniaga menggunakan facebook!.
Pihak Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) kini kelihatan mula mengambil tindakan tegas apabila mula mengeluarkan surat amaran kepada mana-mana perniagaan yang gagal memaparkan nama dan nombor daftar syarikat mereka, sama ada di website mahupun fanpage perniagaan mereka.
Post terkini dari website ECommerceMilo.com , memaparkan  satu surat amaran yang dikeluarkan oleh pihak SSM kepada salah satu perniagaan yang menggunakan fanpage untuk perniagaan mereka. Di dalam surat tersebut, dinyatakan kesalahan pemilik perniagaan tersebut yang tidak memaparkan nama dan nombor syarikat di fanpage. Disebabkan kesalahan, pemilik perniagaan boleh dikenakan penalti sebanyak RM5,000 ringgit.

ssm-notice-facebook-page

~Throwback~ UPSi

Assalamualaikum.....

Sebenarnya gambi ni dah lama terperap baru hari ni nak diuploadkn...huhuhu...gamba ni adalah suasana ketika Along menyertai Indoor Game Hockey kt UPSi sempena Piala Pengarah UPSi...syukur alhamdulillah sekolah along dapat tempat yang Ke 3...Tempat ke 1 - Sekolah Sukan Bukit Jalil dan tempat ke 2 Sekolah Sukan Selangor....apa-apa pn congratz gurls ibu proud with all of u....





~Morning~

Assalamualaikum.....



Monday, 3 November 2014

~MoNDaY BLuES~

Assalamualaikum.....

Selamat pagi dan selamat bertugas hakiki semua...buat calon2 SPM 2014 GudLuck All The Best...Mudah-mudahan anak-anak and adik-adik semua tenang ketika menjawab soalan nanti mulakan dengan lafaz Bismillah....semoga berjaya dengan cemerlang...insya'allah...aminnn