Tuesday, 30 December 2014

~PRAY4QZ8501~

Assalamualaikum.....

Takziah Buat Ahli Keluarga Penumpang dan Kakitangan AirAsia QZ8501...Semoga anda semua tabah dan sabar menghadapi ketentuan drNYA...Sesungguhnya hanya DiA perancang yang terbaik untuk umat manusia tanpa mengira agama mahupun bangsa...Setiap kejadian ada hikmahnya sebagai umat manusia kena redha dan tabah menghadapinya...Memang org akan berkata senanglah kita berkata2 seperti ini kerana kita tidak menghadapinya/tempuhinya...Bukan masalah senang atau susah untuk berkata2 tetapi sebagai umat manusia hanya itu saja yang manpu kita ungkapkan kita juga punyai naluri dan perasaan, memang kita hanya mampu berkata2 kerana kita tidak menghadapinya/tempuhi TETAPI kita juga berdoa untuk yang terbaik buat mereka-mereka yang menghadapinya/tempuhinya...Sesungguhnya aku memang terkesan dengan kejadian ini kerana aku mempunyai 2org abg yng berkerja di Malayia Airlines dan 1org anak saudarta yg berkerja dgn AirAsia Malaysia dan sebahagian drp Krew MH370 dan MH17 adalah org2 yg aku kenali dan aku tau kesedihan yg hadapi Ahli Keluarga Penumpang dan Kakitangan AirAsia QZ8501 sekarang...Semoga roh mereka diberkati olehNYA...Alfatiha buat yang beragama islam dan Takziah buat yang berlainan agama...










~Wordless Tuesday~

Assalamualaikum...

Sudah hampir seminggu di Melaka hujan tanpa henti...Setiap pagi cuaca mendung sajer tiada sinaran or pacaran matahari di setiap pagi...Keadaan cuaca begitu sejuk hingga tulang rasanya mengiggil seluruh badan bila disapa angin pagi or angin malam...Semoga kita semua tabah dan sabar dengan ujian dari NYA...Kerana sebaik-baik perancangan kita baik lagi perancangan dari NYA....

Monday, 29 December 2014

~I Adore Him~

Assalamualaikum...

Walaupun aku bukan anak kelahiran kelantan atau anak jati kelantan tetapi aku sesungguhnya amik menyukai dan menyenang DYM Sultan Kelantan...Sesungguhnya beliau adalah seorg yang berjiwa rakyat sanggup bersama-sama membantu mangsa banjir di Kelantan itulah yang dinamakan susah senang bersama rakyat...Semoga beliau dikurniakan kesihatan yang sempurna dan semoga beliau sentiasa dilindungi, dirahamti dan diberkati olehNYA...aminnn





~Kembali lagi~

Asssalamualaikum...

Seminggu bercuti bermakna seminggu jugak la aku tak berblogging..hehehe..memandangkan hari ni baru mula keja masih lagi dalam sewing mood and jem plak kepala hotak nihh...huhuhu...nanti kita bercerita lagi ekkk selama seminggu nyer citer....

Tuesday, 16 December 2014

~Arjuna Beta Ku~

Assalamualaikum...

Inilah Arjuna Beta Ku...Smoga anak-anak ibu sentiasa brada dibawah lindungan NYA dan sentiasa diberkati dan dirahmati oleh NYA...Dan smoga menjadi anak-anak yang soleh dan solehah...insya'allah...aminnnnn






Friday, 12 December 2014

Thursday, 11 December 2014

~No Heart Feeling~

Assalamualaikum.....

Memang aku akui bahawasanya blog aku nih SLOW seperti yang dinyatakan dan dihighlightkan oleh Shahril...sikit pun aku tak berkecil hati or terasa hati sbb bagi aku KOMEN drp Shahril tu sangat-sangat berguna kerana drp situ aku tau apa yang perlu aku perbaiki lagi...walaupun aku ni bukan seorg blogger tegar tapi disebabkan minat maka terhasillah blog aku yang cacarmarba ni...hehehe...aku sedia menerima sebarang KOMEN drp sesiapa sahaja agar aku dapat perbaiki lagi blog aku bak kata anak-anak zaman sekarang CARING IS SHARING, SHARING IS CARING mcm tulah kot ...huhuhu

Wednesday, 10 December 2014

~[Giveaway] Hello from Canada~

Assalamualaikum...

Join lagi Segmen..hihihi

[Giveaway] Hello from Canada


Sesiapa yang berminat jom join giveaway nihhhh...Jgn lupa clik link yg disertakan ekkk.....

~Segmen Follow Dan Blogwalking By Muhammad Shahril~

Assalamualaikum...

Nak join segmen lah hari ni...


Segmen ini bermula dari 09.00 pagi 9 Disember 2014 sehingga 11.59 malam 13 Disember 2014. Jommmm cepat sesiapa yang berminat...

~Cuti-cuti Malaysia~

Assalamualaikum....

Musim cuti pesekolahan akan tamat dlm beberapa minggu lagi tapi aku masih belum plan apa-apa pun untuk bawa anak-anak bercuti...tapi biasa la akku kalau bercuti suka pergi sebelah utara atau timur...hehehe...sekarang ni masih dlm perancangan bilalah agaknya aku nak apply cuti nihhh...

Thursday, 4 December 2014

~Tugas Hakiki ~

Assalamualaikum...

Hari sebenarnya byk perkara yg nak diupdate dan diuploadkan...TETAPI tugasan-tugasan hakiki perlu diselesaikan dahulu...inilah kerjanya sebelum jemaah berlepas menunaikan ibadah umrah aku kena double check dokumen-dokumen penting semua lengkap atau tidak...sabar menanti ekkk apa yang ingin aku update and uploadkan nnt....


Friday, 28 November 2014

~Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket~

Assalamualaikum...

hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

~1st Anniversary Giveaway Mind Meld~

Assalamualaikum....


Jom cepat sape yg berminat boleh klik libk diatas..

Tarikh Tutup 27 Desimber 2014

Cepat-cepat sebelum terlambat......

Thursday, 27 November 2014

~Lagu - Sesal Separuh Nyawa by Alya~

Assalamualaikum....

aku pun tak tahu mcm ner aku leh jatuh cinta dengan lagu Alya ni...nak kata lagu ni hits tak jugak tapi aku really..really..really  adore dengan lagu Sesal Separuh Nyawa nih...


SESAL SEPARUH NYAWA

Andai pastinya ku tahu
Takkan aku tinggalkanmu
Namun masih keliru teringat masa lalu

Tetap tiada kulupakan
Indah setiap sentuhan
Cinta yang kau tinggalkan
Kekalnya berdampingan

Mana harusku hamparkan 
Rindu tiada kesudahan 
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Masih terasa nafasmu
Lembut menusuk jiwaku
Dengan hembusan bayu
Membawa khabar rindu

Tapi sulit kuteruskan
Engkau jauh kehadapan
Aku, tabah berjalan sembunyikan harapan

Mana harusku hamparkan 
Rindu tiada kesudahan 
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Separuh nyawamu dihati
Separuh lagi kau bawa pergi
Tiada arah jodoh kita
Tuhan tentu....kannya

Mana harusku hamparkan 
Rindu tiaa kesudahan 
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

~Novel - Merah Voilet Bibirmu~

Assalamualaikum.....

Dalam pada sibuk menyaipkan tempahan crafting sempat jugalah aku baca novel ni sampai habis..huhuhuhu...mmmm touching gak la citer nya..hehehehe...mehhh baca sinopsisnya

SINOPSIS ~ MERAH VOILET BIBIRMU
Dayang Mas Lafina tidak sanggup bersuamikan lelaki tua bernama Tuan Arman. Namun dia dipaksa jua oleh ibu tirinya demi harta dan wang ringgit. Pilihan hatinya Ezroy Aidid itu nun jauh di mata. Sukar baginya untuk menghubungi Ezroy kerana telefon bimbitnya disimpan oleh ibu tirinya. Bagaimana dia mahu ceritakan penderitaan yang ditanggungnya?

Dia nekad dengan keputusannya. Pada hari perkahwinanya, dia melarikan diri dengan bantuan dua sahabat baiknya, Wawa dan Adi. Dia cuba mendapatkan perlindungan Ezroy, namun kerana termakan hasutan dan fitnah, lelaki itu menuduhnya pisau cukur. Akibatnya dia telah didera, diseksa dan dihina serta disuruh menjadi pembantu rumah. Maka, bermulalah episode duka dalam hidupnya.....

Pedih pilu hatinya hanya TUHAN yang tahu. Ikutkan marah mahu sahaja Lafina melarikan diri. Namun bimbang akan dicari orang-orang upahan ibu tirinya, dia rela dirinya ditomah oleh lelaki yang amat dicintai suatu waktu dahulu sehinggalah suatu hari dia koma setelah menjalani pembedahan akibat kecederaan fizikal dan mental yang tidak berkesudahan......

kalu korg nak tau citer selanjutnya korg kenalah baca sendiri novel nih...hihihihi...jangan mareeee..TAPIIII kalu ada permintaan aku taipkn keseluruhan citer novel ini by chapter....


Wednesday, 26 November 2014

~DiA Lebih DiSayangi~

Assalamualaikum....

Pada hari isnin bersamaan 24/11/2014 jam 5.45ptg, satu-satunya nenek aku tinggal telah pun kembali kerahmatullah pada usia 91thm...berakhir sudah perjalanan hidup nenek didunia yang fana ini...nenek akan menempuhi perjalanan yang baru disana...semoga roh nenek dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan insan-insan yang disayangi dan dikasihi olehNYa...ini adalah kehilangan yang kedua buat aku sekeluarga dimana pada 17/08/2014 yang lalu abang sulung aku juga telah kembali keramahtullah kerana terlibat didalam kemalangan jalanraya...apa-apa pun aku redha dengan ketentuaNYA kerana DiA maha berkuasa dan maha mengetahui diatas setiap apa yang berlaku...

Al-Fatihah Buat Nenek Ku Ramlah bt. Abdullah & Abangku Ridzuan Ahamad Tajuddin


Monday, 24 November 2014

~ Segmen Blogwalking by Sakura~

Assalamualaikum.....

Jom Segmen nihhhh....

Assalamualaikum :)





Maaf entry yang sebelum ni terpaksa dibatalkan sebab nya memang tak boleh and dilarang oleh Nuffnang. Minta maaf semuanya ye. Tapi takpe, kita tukar kepada Segmen Blogwalking dah alang2 tuh :) Thank you kepada info nya ye MNH SASTERA MELAYU


Syarat dia terlalu simple.


 Follow blog sakura :)

 Buat kan entry tajuk SEGMEN BLOGWALKING by Sakura.

 Copy & paste kan code bawah ni dalam entry awak awak. :)

 Dah boleh start blogwalking.

 Tinggalkan entry awak awak dalam ruang komen ni ok? 




So simple kan syarat2 dia. heee~ :) So boleh la ajak ramai ramai join. Boleh kenal :) Good Luck ! Senarai peserta nanti akan di update setiap hari sabtu, insyaAllah :)


Fi Hifzillah,
Wassalam.




Allhumma Solli'ala Saiyyidina Muhammad

Tuesday, 18 November 2014

~iTs JuST mE~

Assalamulaikum....

When you REALLY want something, sometime you have to swin a little depper. You can't give up just because things don't come easy. You have to overcome the obstacles and face your fears? But in the end, at's all worth while! Life is full of ups and down, but if you believe in yourself you will always come through with flying colour.Value friendship, love and faith. Never underestimate yourself. If you follow this advice you can never go wrong. Look into mY EYeS aND REaD mY MiND FiND YOuRSeLF aND bE YOuRSeLF.......

~MoRNiNG~

Assalamualaikum....

Morning and Have A Nice Day Smua....


Friday, 14 November 2014

~MiNGGu yG BuSY~

Assalamualaikum....

Dalam minggu ini tak ada apa2 yang hendak aku uploadkan ataupun yang hendak diceritakan...minggu ini aku terlalu sibuk menjaga anak lelaki aku yang beusia  7thn tu demam...maklumlah anak-anak ni kalu demam siap dengan pakej merenggeknya nya sekali...alhamdulillah Umarjihad semakin pulih dari demamnya yang tinggal cuma selsema yang aku rasa pun mungkin dalam beberapa hari lagi hilanglah...walau apa pun terima kasih Ya Allah sentiasa melindungi dan merahmati anak aku Putera Umarjihad...aminnnn

~ SaLaM JuMaaT ~

Assalamualaikum....

Salam Jumaat Penghulu Segala Hari...Syukur alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk meneruskan kehidupan hari ini dan semoga aku dan keluarga sentiasa berada dibawah dilindungan MU dan sentiasa diberkati dan dirahmati oleh MU begitu juga dengan rakan-rakan blogger ku semoga KAU lindungi, rahmati dan berkatilah mereka semua...aminnnn

Friday, 7 November 2014

Thursday, 6 November 2014

~Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen~

Assalamualaikum.....

Tadi terjah ke blog Cik Nadya terjumpa segmen ni..so apa lagi aku pun nak join la.......


Sesiapa yang berminat jangan tunggu lelama mari kita join segmen ni bolehlah klik link kat atas tuhhh....pelbagai hadiah yang menarik ditawar...Tarikh tutup segmen 30 November 2014 jangan tunggu lelama tauuuuu....


Wednesday, 5 November 2014

~Paparkan Nama & Nombor Daftar Syarikat Di Fanpage, Jika Tidak Mahu Di Saman RM5,000~

Assalamualaikum.....

Memandangkan SSM aka Syarikat Suruhanjaya Malaysia telah mengeluarkan kenyataan mengenai peniaga-peniaga yang berniaga online untuk mempamerkan No Pendaftaran Syarikat di Facebook/Fanpage/Blog...mana-mana peniaga yang gagal mematuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan maka SSM tidak teragak-agak untuk mengeluarkan saman sebanyak RM5,000....disini sana serta link yang boleh disemak rakan-rakan blogger yang membuat perniagaan online...sehubungan itu kepada sesiapa yang berminat untuk menbeli barang-barang craft handmade bolehlah pergi ke blog crafting saya dnorazcraft



klik SiNi untuk mengetahui lanjut...............

Paparkan Nama & Nombor Daftar Syarikat Di Fanpage, Jika Tidak Mahu Di Saman RM5,000


Perhatian kepada usahawan yang menjual dan berniaga menggunakan facebook!.
Pihak Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) kini kelihatan mula mengambil tindakan tegas apabila mula mengeluarkan surat amaran kepada mana-mana perniagaan yang gagal memaparkan nama dan nombor daftar syarikat mereka, sama ada di website mahupun fanpage perniagaan mereka.
Post terkini dari website ECommerceMilo.com , memaparkan  satu surat amaran yang dikeluarkan oleh pihak SSM kepada salah satu perniagaan yang menggunakan fanpage untuk perniagaan mereka. Di dalam surat tersebut, dinyatakan kesalahan pemilik perniagaan tersebut yang tidak memaparkan nama dan nombor syarikat di fanpage. Disebabkan kesalahan, pemilik perniagaan boleh dikenakan penalti sebanyak RM5,000 ringgit.

ssm-notice-facebook-page

~Throwback~ UPSi

Assalamualaikum.....

Sebenarnya gambi ni dah lama terperap baru hari ni nak diuploadkn...huhuhu...gamba ni adalah suasana ketika Along menyertai Indoor Game Hockey kt UPSi sempena Piala Pengarah UPSi...syukur alhamdulillah sekolah along dapat tempat yang Ke 3...Tempat ke 1 - Sekolah Sukan Bukit Jalil dan tempat ke 2 Sekolah Sukan Selangor....apa-apa pn congratz gurls ibu proud with all of u....





~Morning~

Assalamualaikum.....



Monday, 3 November 2014

~MoNDaY BLuES~

Assalamualaikum.....

Selamat pagi dan selamat bertugas hakiki semua...buat calon2 SPM 2014 GudLuck All The Best...Mudah-mudahan anak-anak and adik-adik semua tenang ketika menjawab soalan nanti mulakan dengan lafaz Bismillah....semoga berjaya dengan cemerlang...insya'allah...aminnn

Friday, 31 October 2014

~Salam Jumaat~

Assalamualaikum.....

Salam Jumaat Penghulu Segala Hari...Syukur alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk meneruskan kehidupan hari ini dan semoga aku dan keluarga sentiasa berada dibawah dilindungan MU dan sentiasa diberkati dan dirahmati oleh MU begitu juga dengan rakan-rakan blogger ku semoga KAU lindungi, rahmati dan berkatilah mereka semua...aminnnn

Wednesday, 29 October 2014

~Bertukar Wajah~

Assalamualaikum.....

Hari ni jari jemari tetiba rasa gatal plak...hehehehe...dalam kebuntuan dah tak tau nak buat apa aku pun tukau ler aku nyer pic background...huhuhu...okey la sejuk sikit mata aku memandang sikit jer la...harap2 tak ada yang semak or sakit mata nengok blog aku nihhh...

~BiCaRa kU #4~

People need people and friend need friends
And we all need love for full life depends
Not on vast riches or great acclaim
Not on success or on worldy fame
But just in knowing that someone cares
And hold us in thier thoughts and prayers
For only the knowledge that we're understood
Makes everyday living feel wonderfully good
And we rob ourselves of life's greatest need....

When we look up our hearts and fail to heed
The outstretched hand reaching to find
A kindred spirit whoese heart and mind
Are lonely and logging to somehow share
Our joys and sorrows and makes us aware
That life's completeness and richness and depends
On the things we share with our loved ones and friends.....

~Wordless Wednesday~

Assalamualaikum.....

Selamat pagi semua...pagi ni masih tgh plan dan berconggak-conggak...berkira-kira...campur..tolak...darab...bahagi...apa nak buat pagi ni ekkkk...ngeee ngeee ngeee...mmmm...nak berbicaralah pagi nihh..hehehe

Tuesday, 28 October 2014

~Segmen Awesome Blogger Bloglist~

Assalamulaikum...

Hari ni tak der apa nak buat so jengah-jengah ke blog rakan-rakan blogger terjumpa segmen ni kt blog sueakgogeous jadiiiii aku pn lagi nak join arrrr segmen nihhh...jom kita memeriahkan blog nihhhh....




Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.

Syarat-syarat

  • Follow blog Invisible Note
  • Like facebook Invisible Note
  • Buat entri bertajuk Segmen Awesome Blogger Bloglist
  • Copy coding dalam entri INI dan publishkan
  • Copy URL entry dan pastekan di ruangan komen entry INI
  • Siap

Tambahan (optional)
  • IM baru buat instagram, kepada yang sudi boleh follow instagram invisiblenote

Semua blogger akan disenaraikan dalam bloglist dari bulan November hingga Disember 2014. Senarai peserta segmen juga akan disenaraikan dalam entry selepas tamat tarikh segmen. Berharap mendapat sambutan. Terima kasih semua :)

credit to mialiana.com


~Wordless Tuesday ~ BiCaRa kU #3

Ku cuba mengenang seraut wajah dalam angan...
untuk mengikis kesepian yang menyelimuti jiwa...
melafazkan syair cinta bagai seorang pujangga...
melambungkan sukma hingga ke nirwana...
yang ingin ku peluk, namun malah terperuk...
ingin ku raih, walau dengan langkah bertatih...
wahai jiwa yang bersemayang...
jauh dilubuk hati apakah semua ini...
hanya halusinasi atau...
persinggahan sesaat sebuah minpi...
sunyi...
sepi...
bagai ilusi yang tak bertepi...

Monday, 27 October 2014

~KiMCHi~

Assalamualaikum.....

Setiap hujung minggu Kakak aku yang kawen korea tu akan balik melaka dh memang route dia setiap hujung minggu dia akan balik melaka...kt melaka biasalah kami akan berkumpul dirumah pusaka disg. udang riuh rendah dibuatnya rumah tu...so aktiviti hujung ni buat kimchi dah lama rasanya tak buat and makan kimchi apa lagi KiMCHi iN THe HoUSe...bila nengok jer gambo kimchi kt FB apa lagi abang2 aku yang lain smua order memasing nak...






~BiCaRa kU #2~

Yang terbaik telah kembali
bersama teduhnya awan
mencintai dengan sepenuh hati
kembali ke ribaan tuan
tanpa dusta
tanpa rasa takut kehilangan
kau kan temukannya kembali
untuk mengajak mu pergi
mencari sesuatu yang terbaik
bersama hembusan angin
menanti masa depan
penuh harapan
penuh cinta
dan.......
penuh sihir cinta milik kita....
HANYA KITA....

p/s : you alwiz be MiNe my lovely Hubby.....

~Monday Bluesss~

Assalamualaikum...

Selamat Hari Isnin Semua...mulakan hari anda semua dengan ceria dan selamat berkerja...ngeee ngeee ngeee

Friday, 24 October 2014

~ SeLaMaT TaHUN BaRu 1436 ~


Assalamualaikum.....

Insya'allah hari Jumaat ni tanggal 24 Oktober 2014 kita semua akan menyambut Tahun Baru 1436 bersamaan 1 Muharram 1436 dimana catatan amalan kita sepanjang tahun 1435 akan ditutup dan diserahkan kepada Allah SWT dan akan digantikan dengan catatan yang baru. Oleh itu sebelum catatan saya bagi tahun 1435 ditutup saya dengan rasa rendah diri saya ingin memohon maaf kepada blogger-blogger semua yang baru dikenal seandainya ada kata-kata dan tulisan saya diblog yang mengguris hati anda semua dalam keadaan sengaja ataupun tidak sengaja dan begitu juga kepada blogger-blogger yang blogwalking saya memohon maaf kepada anda semua...

Mohon jua tolonglah ingatkan kepada blogger-blogger dan kawan-kawan " Barang siapa yang memperingatkan bulan Muharram kepada saudara seIslamnya maka api neraka diharamkan menyentuhnya"....aminnn....




~ Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love ~

Assalamualaikum....

Segmen ni plak dari blog khatyaiman..hehehe...hari ni keja aku blogwalking ke blog blogger-blogger yang ada dlm follower and circles aku dan juga yang tidak berada dalam follower and circles aku...salam perkenalan dari aku.... 



p/s : selamat bersegmen semua......

~ 'Segmen Blog Review 48 Jam #1'~

Assalamualaikum.....

Nak join segmen lagi nih....tadi singgah ke blog MiaLiana terjumpa plak segmen ni then apa lagi singgah..jengok dan follow blog Wanie....bukan apa aku ni boleh dikatakan blogger baru la so aku mengambil kesempatan untuk join mana-mana segmen atau giveaway...

http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
Segmen Blog Review 48 Jam #1

Hai semua!Jemput join segmen simple ini.Syarat mudah je. :)

Syarat Penyertaan Giveaway.

1.Follow blog Wani.

2.Buat entri bertajuk 'Segmen Blog Review 48 Jam #1'.

3.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

Copy Coding Entri Yang Disediakan:

4.Tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen entri ini.

5.Segmen ini berlangsung dari 23/10/2014 (9:00 a.m) hingga 25/10/2014 (9:00 p.m).

Berapa bilangan pemenang?Wani akan review blog semua peserta jadi kesemua peserta menang! =D Jadi,apa tunggu lagi,jomlah join! :D


p/s : Jom kita memeriahkan segmen ni....