Monday, 23 February 2015

~maggie saja~

Assalamualaikum....

Hari ni mmg malas sangat nak drive gie beli nasi tapau penyudahhhhh nya aku makan maggie mamee chef...ngggeeee ngeee ngeeee...apa-apa pun maggie mamee chef perisa laksa kari mmg terbaik....


~Demam~

Assalamualaikum...

Rasanya dah hampir sebulan gak la aku tak menaip and membebel kat blog ni...ianya disebabkan kesuntukkan masa dan aku juga mengalami demam yang teruk sampai sekarang aku mengalami batuk yang teruk sehingga suara pun dah tak kuar...hehehehe..nanti ekkk aku apa citer yang suam-suam kuku yang nak diuploadkn...hihihi

Tuesday, 6 January 2015

~KemasKini~

Assalamualaikum.....

Dah petang2 macam ni aku pun dah tak tau nak buat apa...so skang aku tengah cuba mengupgradekan blog aku nihhh...hehehe...blog blogger lain dah canggih manggih blog aku mcm tu gak...hua hua hua...skang ni aku tengah cuba untuk perbaharuinya secara perlahan-lahan....

Tuesday, 30 December 2014

~PRAY4QZ8501~

Assalamualaikum.....

Takziah Buat Ahli Keluarga Penumpang dan Kakitangan AirAsia QZ8501...Semoga anda semua tabah dan sabar menghadapi ketentuan drNYA...Sesungguhnya hanya DiA perancang yang terbaik untuk umat manusia tanpa mengira agama mahupun bangsa...Setiap kejadian ada hikmahnya sebagai umat manusia kena redha dan tabah menghadapinya...Memang org akan berkata senanglah kita berkata2 seperti ini kerana kita tidak menghadapinya/tempuhinya...Bukan masalah senang atau susah untuk berkata2 tetapi sebagai umat manusia hanya itu saja yang manpu kita ungkapkan kita juga punyai naluri dan perasaan, memang kita hanya mampu berkata2 kerana kita tidak menghadapinya/tempuhi TETAPI kita juga berdoa untuk yang terbaik buat mereka-mereka yang menghadapinya/tempuhinya...Sesungguhnya aku memang terkesan dengan kejadian ini kerana aku mempunyai 2org abg yng berkerja di Malayia Airlines dan 1org anak saudarta yg berkerja dgn AirAsia Malaysia dan sebahagian drp Krew MH370 dan MH17 adalah org2 yg aku kenali dan aku tau kesedihan yg hadapi Ahli Keluarga Penumpang dan Kakitangan AirAsia QZ8501 sekarang...Semoga roh mereka diberkati olehNYA...Alfatiha buat yang beragama islam dan Takziah buat yang berlainan agama...